Fül-orr-légúti gyulladások kezelése Safe Laser készülékkel

A lágylézert több mint 25 éve eredményesen használják a fül-orr-gégészetben. A Safe Laser készülék (lágylézer) használata különösen a fülpanaszokkal küzdő gyermekek számára jelent óriási előnyt, mivel a kezelés teljesen fájdalommentes és csökkenti más beavatkozások esetleges komplikációit is.

safe laser Fül- orr- gégészet - Légúti gyulladások

Fülzúgás, halláscsökkenés, arcüreggyulladás kezelése lágylézer készülékkel

  • A Safe Laser (lágylézer) készülék használata fülzúgásra rendkívül hatékony. A tinnitust (fülzúgás) sok esetben csökkenti, megszünteti. A Safe Laser kezelés alapja az alacsony szintű lézerterápia (LLLT), amely a fény energiáját használja sejtszintű változások előidézésére. Az alacsony szintű lézerterápia alkalmazása serkenti a sejtek anyagcseréjét, javítja a véráramlást és elősegíti a gyulladás csökkenését. A lézerfény stimulálja a sejteket, amivel csökkenti a gyulladást és az ödémát a belső fül területén. A gyulladás csökkentése segíthet csökkenteni a tinnitus tüneteit. A lézerfény segít csökkenteni a fülben és a hallójáratban lévő gyulladást. A gyulladás csökkenésével a fájdalom is csökkenhet, és a fülben tapasztalt kellemetlen érzések, mint a duzzanat vagy a fülzúgás is enyhülhetnek. A Safe Laser kezelés javítja a véráramlást, stimulálja a vérkeringést a belső fül területén, ami növeli a sejtek tápanyagellátását és csökkentheti a tüneteket. A lágylézer készülék fénye serkenti a sejtek növekedését és regenerálódását, ami segít a belső fül károsodott sejtjeinek helyreállításában. A lágylézer kezelés fájdalomcsillapító hatása pedig a fülzúgás kezelése esetében is előnyös.
  • Akut halláscsökkenés esetén a Safe Laser 500 készülék száloptikával használva javítja a hallást. A fülre irányított lézerfény stimulálhatja a belső fül sejtjeit, amelyek a hallásért felelősek. (Az akut halláscsökkenés fő oka sokszor az elégtelen helyi vérkeringés, mely kialakulhat bakteriális vagy vírusos gyulladás következtében, továbbá vérkeringési probléma miatt. A lágylézer a helyi gyulladás csökkentésével is javítja a hallást.) A hallásjavítás mechanizmusa a következőképpen működik: Sejtstimuláció: A lézerfény segít a sejtek anyagcseréjének serkentésében, növelve ezzel a sejtek energiaellátását és ösztönözve őket a működésben. Javított véráramlás: A Safe Laser kezelés növeli a véráramlást a belső fül területén, ami javíthatja a tápanyagok és az oxigén ellátását a hallósejtek számára. Gyulladáscsökkentés: A lézerfény segíthet csökkenteni a belső fülben lévő gyulladást és ödémát, amelyek halláskárosodást okozhatnak. Sejtregeneráció: A lézerfény elősegítheti a sérült sejtek helyreállítását, beleértve a belső fülben lévő, a hallásért felelős sejteket is. Fájdalomcsillapítás: Bizonyos esetekben a halláskárosodás fájdalommal is járhat. A Safe Laser kezelés fájdalomcsillapító hatása segíthet ezen tünetek kezelésében.

  • Az arcüreggyulladás és a légúti gyulladások esetén a Safe Laser készülékkel történő orrkezelés az alábbiakban segíthet: Gyulladáscsökkentés: A lézerfény stimulálja a sejtek immunválaszát, segítve a gyulladás csökkentését és az ödéma (duzzanat) enyhítését az orrüregben és az arcüregekben. Javítja a véráramlást: A kezelés növelheti a vérkeringést az orr és arcüreg területén, ami elősegítheti a tápanyagok és az oxigén szállítását a gyulladt területekre, elősegítve a gyógyulást. Sejtregeneráció: A Safe Laser készülék fénye serkenti a sejtek növekedését és regenerálódását, amely segíthet helyreállítani a károsodott szöveteket az orrban és az arcüregekben. Fájdalomcsillapító hatás: enyhíti az arcüreggyulladás és a légúti gyulladások által okozott fájdalmat.

Kezelés menete

  • Száloptikás kezelés: A lézerhez csatlakoztatjuk a száloptikát, majd óvatosan a fülnyílásba vezetjük.

  • Kezelés orrkezelővel: A lézerhez csatlakoztatjuk az orrkezelőt, majd egymás után az orrnyílásokba világítunk 3 percet orrnyílásonként.

Call Now Button