terapia24-logo-fejlec

Vásárolj Safe Laser készüléket 0% THM-el!

Trigger pontok kezelése Safe Laser készülékkel

A Trigger pontok kezelése Safe Laser készülékkel hatákony megoldást jelenthet fájdalmainkra.

Talán már tapasztalta azt az érzést, hogy a feszültség bizonyos pontokon összpontosul a testében. Nos, ez nem véletlen, jól érezte. Az úgynevezett trigger pontok léteznek, amelyek kezelés hiányában fájdalmat okoznak. Ezek a pontok valójában kis, borsónyi csomók, és gyakran nem a helyükön okoznak fájdalmat, hanem kisugároznak más területekre. Megfelelő kezeléssel azonban a trigger pontok segíthetnek megszabadulni a feszültségtől, úgymond feszültségoldó gombként is működhetnek.

A trigger pontok bármely testrészben kialakulhatnak, ahol izom található, de leggyakrabban a legnagyobb igénybevételnek kitett területeken jelennek meg. A probléma az, hogy ezeken a pontokon az izmok anyagcseréje és vérellátása nem megfelelő. A trigger pontok nyomásra fájdalmat okoznak, és általában almamagra emlékeztető formájúak. Gyakran előfordulnak a hát, csípő, váll és nyak izmaiban, mivel ezek a területek mindennapi tevékenységeink során különösen nagy igénybevételnek vannak kitéve.

A trigger pontok nem azonosak az izomgörcsökkel vagy izomcsomókkal! Az izomgörcsnél az izom teljes hosszában megfeszül és fájdalmat okoz, míg a trigger pontok tényleg csak apró, borsónyi területek az izomban.

Trigger pontok kezelése:

Talp: A talp trigger pontjai a lábboltozat mentén helyezkednek el, különösen az ív és a sarok közötti területen. Ezek a pontok gyakran okoznak fájdalmat a lábfejben, a sarokban és a fasciitis plantar esetén.

Achilles-ín: Az Achilles-ín közelében található trigger pontok a lábszár hátsó részén fájdalmat okozhatnak, amely érezhető az Achilles-ínban és a bokában. A fájdalom gyakran akkor jelentkezik, ha az Achilles-ínt túlterheljük.

Boka: A bokának a külső oldalán található trigger pontok bokafájdalmat és sérüléseket okozhatnak.

Lábszár: A lábszár belső oldalán található trigger pontok shin splints vagy sípcsont szindróma tüneteit idézhetik elő, ami fájdalmat okoz a lábszár belső részén.

Hátulsó comb: A hátulsó comb trigger pontjai farizom- és hátulsó combfájdalmat okozhatnak. Gyakran kapcsolódnak a hosszú ülő helyzetből eredő feszültséghez és túlzott testmozgáshoz.

Lábujjak: A lábujjak között elhelyezkedő trigger pontok fájdalmat okozhatnak a lábujjakban és az ujjak közötti területen. Ezek a pontok általában akkor alakulnak ki, amikor a lábujjak túl szorosan vannak egymáshoz nyomva, például magas sarkú vagy szűk cipő viselésekor.

safe laser trigger pontok
safe laser trigger pontok

Mi az a trigger pont?

A trigger pont egy kis csomó, amely hasonló méretű egy borsóhoz vagy almamaghoz, és megtalálható az izmokban. Ez a csomó nyomásra érzékeny, és fájdalmat sugároz ki a test más részeire. Idővel ez a fájdalmas csomó az izom megrövidüléséhez vezethet. Azonban a trigger pontok lehetnek izmainkban olyan gombok is, amelyek segítenek csökkenteni a feszültséget és ellazítani az izmokat, ha megfelelő kezelést kapnak.

Mi miatt alakulnak ki a trigger pontok?

A trigger pontok kialakulásáért több tényező felelős lehet, köztük olyanok, amelyeket tudunk befolyásolni, valamint olyanok, amelyeket nem.

  • Az akut vagy krónikus túlterhelés, valamint a helytelen testtartás hozhat létre trigger pontokat. Ezek ellen általában saját magunk is tehetünk intézkedéseket, érdemes figyelmet fordítani rájuk.
  • Azonban vannak olyan tényezők, amelyekre általában nincs befolyásunk, mint például a fokozott stressz, az izmok hirtelen kihűlése, sérülések vagy az ízületi gyulladás. Ha ezek állnak a problémánk hátterében, érdemes szakemberrel konzultálni és megvizsgáltatni a feszültséget okozó trigger pontokat.

Léteznek fokozatai:

  • Tenderpont: A tenderpont még nem okoz állandó fájdalmat, csak akkor érzékeny, ha közvetlenül rányomást gyakorolnak. A fájdalom a pont helyén jelentkezik, még nem sugárzik ki más területekre.
  • Látens trigger pont: Ez a probléma általában észrevétlen marad a mindennapi tevékenységek során, de tapintásra már fájdalmat okoz, amely akár kisugározhat más területekre is.
  • Trigger pont: Ez a pont már mindennapi tevékenységeink során is kellemetlenséget okoz és általában kisugározó fájdalommal jár. A fájdalom gyökere gyakran nem ott van, ahol érezzük.

Ingyenes konzultációért hívják ügyfélszolgálatunkat!

Munkatarsunk a bérlés teljes ideje alatt segítséget nyújt a lágylézer készülék használatában.